2024. április 25. - Márk

Pótmegoldás a munkanélküliség visszaszorítására?

A Fidesz szerint a távmunkapályázat nem megoldás a "drámaian magas" munkanélküliségre és az alacsony foglalkoztatottságra - reagált Bernáth Ildikó, a párt országgyűlési képviselője a csütörtöki kormányszóvivői tájékoztatóra.
2009. április 30. csütörtök 15:45 - HírExtra
A sajtóértekezleten Simon Gábor, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára közölte: a 2009-es távmunkapályázaton 122 pályázó több mint 453 millió forint támogatást nyert el, így összesen 701 új távmunkahely jöhet létre. Az államtitkár elmondta, hogy a győztes pályázók közül a kis- és középvállalkozások száma 107 volt.

A fideszes Bernáth Ildikó a tájékoztató után az MTI-nek azt mondta, hogy a bejelentett, munkahelyteremtést szolgáló pályázat nem oldja meg a munkanélküliek helyzetét, nem segíti munkába állásukat.

Simon Gábor azon közlésére reagálva, miszerint Magyarországon jelenleg csupán 4-5 százalékot tesz ki a távmunkában dolgozók aránya, azonban a kormányzatnak célja, hogy 2013-ra ezt az arányt megduplázzák, Bernáth Ildikó kifejtette: munkahelyekre most van szükség, nem 2013-ban, hiszen rendkívül sokan veszítik el az állásukat, s nagyon alacsony azoknak az aránya, akik aktívan dolgoznak.

Arról, hogy a legtöbb távmunkapályázat a közép-magyarországi régióból érkezett, az ellenzéki politikus úgy vélekedett, hogy a magas munkanélküliség és az alacsony foglalkoztatottság nem közép-magyarországi probléma, a munkaügyi helyzet ugyanis hagyományosan az Észak-Alföldön a legsúlyosabb.

Megjegyezte ugyanakkor azt is, hogy az elmúlt fél évben a gazdasági válság hatására a munkanélküliek száma mintegy 50 százalékkal emelkedett a Közép- és a Nyugat-Dunántúlon.A bejelentett pályázat az említett problémákra nem kínál megoldást - összegzett Bernáth Ildikó.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását