2024. április 28. - Valéria

Két elnökhelyettes, két alelnök és tizenöt elnökségi tag az MSZP-ben

Döntött az MSZP alapszabályának módosításáról a párt kongresszusa. A változtatás értelmében a jövőben két elnökhelyettes, két alelnök és tizenöt elnökségi tag kap helyet az MSZP vezérkarában.
2007. február 24. szombat 17:33 - Hírextra
A küldöttek nem szavazták meg az elnöki vétó lehetőségét, és azt sem, hogy a helyi pártszervezet akarata ellenére elnökségi vagy megyei közbenjárással tagokat lehessen felvenni. Az alapszabály-módosítás után a jövőben egy elnöke, két elnökhelyettese, két alelnöke és tizenöt elnökségi tagja lesz az MSZP-nek, valamint szigorodik a belépés a pártba - legalább két ajánló kell majd ehhez, ugyanakkor minden tagsági jogot azonnal megkapnak az újak, kivéve egyet: a belépés után egy évig nem ajánlhatnak még új tagot.

Nem fogadta el ugyanakkor a kongreszus azt a módosítást, amely lehetővé tette volna az országos elnökség számára, hogy megsemmisítse régiós, megyei vagy területi szervezetek határozatait.



Az alapszabálymódosítás után kezdődik a tisztújítás, ahol első körben várhatóan megválasztják pártelnöknek Gyurcsány Ferencet, Juhász Ferenc jelenlegi alelnököt és Szekeres Imre honvédelmi minisztert elnökhelyettesnek, Hiller Istvánt, Kiss Péter munkaügyi minisztert és Újhelyi István államtitkárt pedig alelnöknek.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását