2024. április 26. - Ervin

Konténeres hajléktalanok

Konténereket bérel az egri önkormányzat, hogy el tudja szállásolni télen a hajléktalanokat. A hajléktalanszálló épülete ugyanis használhatatlanná vált, beszakadt a teteje, és egyelőre nem tudják felújítani.
2007. november 10. szombat 08:30 - Hírextra
Az egri hajléktalanszálló felújítása során az egyik munkás alatt beszakadt a tető. Senki nem sérült meg, felújítani azonban azóta sem tudták a régi, rossz állapotú épületet. Jékly Sándor, az egri Családsegítő Szolgálat igazgatója a Független Hírügynökségnek elmondta, jelenleg 120-130 között van a hajléktalanok száma a városban. Előző éjjel 65-en aludtak a jelenleg működő hajléktalanszállón, és 8 embert tudnak még fogadni.

A családsegítő udvarán bérelt konténereket helyeztek el, ahová beköltözhetnek a hajléktalanok. Ha tartós lesz a hideg, további mobil-házakra lesz szükség. Bár a hajléktalanok örülnek, hogy csak néhány emberhez kell alkalmazkodniuk a konténerben, a végső megoldás biztosan nem ez. Az egri önkormányzat már döntött: a hajléktalanellátás feladatát átadja egy alapítványnak. Az önkormányzat már kiválasztotta is választotta azt az alapítványt, amely a hajléktalanszállót működteti majd. Új épületet vásárolnak, több férőhelyet alakítanak, és megszervezik a hajléktalanok foglalkoztatását is, de mindezt már csak jövőre.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását