2021. június 15. - Jolán, Vid

Adósságcsapdában vagyunk

Adósságspirálba zuhan a lakosság, az ország helyzetének romlásával egyre többen a megélhetésre vesznek fel hitelt - mondta a Fidesz alelnöke Komáromban tartott keddi sajtótájékoztatóján.
2007. december 4. kedd 16:52 - Hírextra

"A lakossági hitelállomány 20 százalékkal bővült, a legnépszerűbb termékek az adósságrendező hitel és a szabadon felhasználható jelzáloghitel" - fogalmazott Varga Mihály, aki szerint hitelességi, bizalmi és szociális válság várható a 2008-as költségvetés nyomán.

Varga Mihály arról beszélt, hogy az elfogadott új konvergenciaprogramban 2006-tól 2011-ig nem csökkennek az adók, sőt 2007-ben és 2008-ban a terhek növekedésére lehet számítani. A Fidesz alelnöke lassú lecsúszást vetített előre a társadalomra. Kifejtette, hogy az ígért 6,2 százalékos infláció év végére eléri a 7,9 százalékot, a gázáremeléssel a leginkább rászorultak járnak rosszul és a lakossági áram árának 10 százalékos emelése mellett a nagyfogyasztóknál 30-40 százalékos árnövekedésre lehet számítani.

Az ellenzéki politikus szerint az, hogy a magyar gazdaság növekedése a 27 vizsgált európai ország között egy százalékos értékkel az utolsó helyen áll, nem enged arra következtetni, hogy túl vagyunk az átalakulás legnehezebb időszakán.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását