2024. március 29. - Auguszta

Kóka: Az MSZP-ben van feszültség, nem a koalícióban

Kóka János szerint az elmúlt időszak vitás kérdéseit nézve, nem a koalícióban van feszültség, hanem a szocialista párton belül vannak nézeteltérések. Az SZDSZ elnöke többször megismételte, valamennyi elindított reformot a koalíciós szerződésben rögzítetté
2007. november 10. szombat 19:29 - Hírextra

"Nehéz megítélni azt a helyztet, amikor az egyik szerződő fél nem szerződésszerűen jár el" -mondta Kóka János, utalva az elmúlt időszak eseményire, amikor az MSZP több kérdésben is a kormányzatival ellentétes álláspontot fogalmazott meg.

Kóka János emlékeztetett arra, hogy az MSZP képviselői például a kormánydöntés ellenére is a kisadók összevonása ellen szavaztak, holott arról még nyáron a koalíciós szerződés kiegészítésben megállapodtak a kormánypártok. Ráadásul olyan hírek érkeznek, hogy a hétfői zárószavazáson az MSZP képviselők a Fidesszel együtt megszavaznak egy olyan módosító javaslatot, amely ellehetetleníti az érték alapú ingatlanadó bevezetését, holott ezt is koalíciós megállapodásban rögzítették.

A szocialisták az egészségbiztosítási rendszer átalakításról szóló törvényjavaslattal kapcsolatban ugyancsak jelezték, hogy azt jelentős módosításokkal fogják csak megszavazni, ez viszont a liberálisok szerint már az új rendszer működőképességét veszélyeztetné. Az SZDSZ elnöke szerint a liberálisok már meghozták a maguk kompromisszumait a javaslattal kapcsolatban és döntés született erről. Ha a szocialisták most ezt akarják módosító javaslatokkal teljesen átalakítani, akkor nem ebben a rendszerben kellett volna megegyezni, hanem egy másikban.

Kóka János kérdésre válaszolva nem tudta megmondani, mi lesz ha az MSZP továbbra sem a koalíciós megállapodásoknak megfelelően szavaz bizonyos kérdésekről, de mint mondta, nem a koalíciónban, hanem az MSZP-n belül vannak nézeteltérések. A pártelnök hozzátette, hogy bízik abban, hogy Gyurcsány Ferencnek vidéki körútjáról hazatérve sikerül rendezenie ezeket a vitás kérdéseket a párton belül.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását