2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Az MSZP megújulását szorgalmazzák

A Magyar Szocialista Párt politikájának átfogó megújítását szorgalmazza a párt Szocialista Platformjának közgyűlése szombaton elfogadott állásfoglalásában. Mint írták, az állásfoglalást megküldik a párt országos elnökségének azzal a kéréssel, hogy a testü
2007. november 10. szombat 19:22 - Hírextra

A közlemény szerint a platform tagjai a szombati tanácskozáson tényként állapították meg, hogy a politikai közszereplők egyre inkább elveszítik hitelüket az emberek előtt és ha a politikai elit nem lesz képes felülemelkedni a gyakran öncélú belháborúkon, és nem fordul minden erejével az embereket foglalkoztató problémák felé, végképp elfordulnak tőlük a választópolgárok.

Ezzel a kíméletlen ténnyel szembe kell nézniük a magyar baloldal politikusainak is - írták.
Hozzátették: a közgyűlés felszólalói szorgalmazták, hogy a platform határozottan szálljon síkra az MSZP vezető testületei előtt a baloldali politika hitelességének helyreállításáért. Ehhez szükségesnek tartják, hogy a reformok és a fejlesztési programok szakmailag megalapozott végigvitele mellett jusson érdemi figyelem az emberek mindennapjait érintő problémáik kezelésére és megoldására.
A platform - mint írták - azt igényli, hogy a szakmai közösségekben és érdekképviseletekben megfogalmazott véleményeket érdemben mérlegelő kormányzati politika és munkastílus legyen, mert "csak ezzel lehet a populista, időnként szélsőséges indulatoktól sem mentes jobboldali politikát hatásosan ellensúlyozni".

A közgyűlésen módosították a platform szervezeti és működési szabályzatát, amelyben a korábbinál nagyobb szerepet szánnak a szakmapolitikai és a területi szempontok közötti összhang megteremtésének, a folyamatos működésnek. A platformhoz csatlakozott 34 szocialista országgyűlési képviselő is. A közgyűlés tisztségviselőket is választott: a Szocialista Platform elnöke Baja Ferenc, tiszteletbeli elnöke Kósa Ferenc lett.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását