2024. május 5. - Györgyi

Sikeres orrvisszavarrás

Orron át lélegezni és szagolni is tud egy osztrák férfi, akinek leszakadt az orra egy balesetben.
2008. október 30. csütörtök 15:03 - Hírextra
A 81 éves felső-ausztriai nyugdíjas gazdálkodó egy traktornak hajtott neki a falujában bő két hete éjszaka a sűrű sötétben. Az orra tőből leszakadt, egy apró bőrdarabon lógott az arcán, amikor kórházba került.

Azonnal megoperálták. "Olyan volt, mint egy nagy kirakójáték" - mondta Werner Habicher, a műtétet végző orvos. A háromórás operáció során először a csontot, aztán a porcot, majd az orrsövényt kellett visszailleszteni a helyére. Ezután következett a nyálkahártya, az erek és végül a bőrszövet. A páciens a nagy vérveszteséget és a bonyolult műtétet is jól viselte.

A beavatkozás sikeres volt: az orr a helyén van, működik, és jól gyógyulnak a baleseti sebek és a műtéti hegek - mondta a Linz közelében fekvő Ried kórházának fül-orr-gégész főorvosa. A beteg újra tud lélegezni az orrán keresztül és szagokat is érez - tette hozzá Habicher.

A férfi nem emlékszik a balesetre, az viszont világos számára, hogy jó kezekbe került: "Az orvosok igazán mindent megtettek értem és remek munkát végeztek" - mondta.

A páciens hamarosan elhagyhatja a kórházat. Otthon és a kocsmai törzsasztalánál már nagyon várják - tudósított az APA osztrák hírügynökség csütörtökön.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását