2024. április 27. - Zita

Zárul a Szent Erzsébet év

Reinhard Hauke erfurti segédpüspök celebrál püspöki szentmisét november 17-én a győri bazilikában, másnap a Szent Erzsébet lelkészségen lesz a hajléktalanok számára mise, amelyet ételosztás követ. Ezekkel az eseményekkel zárul a Szent Erzsébet év a Győri
2007. november 9. péntek 08:04 - Hírextra

Tájékoztatása szerint Szent Erzsébet egyházmegyéjéből érkezik 18 fiatallal a segédpüspök, hiszen Szent Erzsébet egykori otthona, Wartburg vára az Erfurti Egyházmegye területén fekszik.

A hajléktalanok számára celebrált szentmise után november 18-án a Győri Egyetemi Lelkészség és a Szent László Katolikus Szakkollégium vendégeli meg az otthontalan embereket.

A győri megyéspüspök emlékeztetett: a Szent Erzsébet évet a Magyar Katolikus Püspöki Kar hirdette meg. Ennek keretében több családi és karitatív programra került sor az egyházmegyében. Számos búcsújáró helyen, köztük Máriakálnokon, Bánfalván, Szanyban és Röjtökmuzsajon szentmise keretében imádkoztak a magyar családok egységéért és a szeretetkötelék megerősítéséért - mondta a megyéspüspök.

A karitatív programok közül kiemelte a "szeretet napok" elnevezésű rendezvényt, amelyen 5,5 millió forint gyűlt össze a dévai központú gyermekmisszió számára.

Pápai Lajos kitért arra, hogy az idén először rendeztek egyházmegyei majálist, amely céljául tűzte ki az egyházmegye életének bemutatását. A majálison szintén tartottak gyűjtést, a pénzadományt a kárpátaljai magyar katolikus misszió javára ajánlották fel.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását