2024. április 20. - Tivadar

Megtámadtak egy 103 éves nőt

Pánikgombbal hívott segítséget egy 103 éves asszony, akinek gyáli otthonába két ismeretlen tört be - közölte a nő segítségére siető házi egészségügyi jelzőrendszert működtető cég ügyvezetője pénteken az MTI-vel.
2007. november 9. péntek 16:02 - Hírextra

Ralovich Gábor elmondta: a két elkövető behatolt a lakásba és az ott lakó nőre támadt. Az asszonynak még volt annyi ereje, hogy a nyakában lógó segélyhívó gombot megnyomja és az így működésbe hozott hangalapú rendszernek köszönhetően a cégnél hallották: a támadók épp arra szólítják fel áldozatukat, mondja meg hol tartja értékeit.

A kétirányú kommunikációra alkalmas készüléken a távfelügyeleti szolgálat munkatársának hangját meghallották a tettesek, akik megijedtek és elmenekültek. Az idős asszonyt kórházba kellett szállítani.
Bényi Mónika, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a két elkövető ugyancsak gyáli lakos, nem messze laknak az asszonytól. Az élettársi kapcsolatban élő nő és férfi már többször volt büntetve különböző vagyon elleni bűncselekmények miatt, egyikük tízszer, másikuk tizenegyszer.
A csütörtökön történt bűncselekménnyel kapcsolatban azt közölte: a tettesek berúgták a kertkaput, a bejárati ajtót nyitva találták, így jutottak be az asszony otthonába. A férfi bántalmazni kezdte az idős nőt, közben társa értékek után kutatott.

A jelzőrendszert működtető cég munkatársai azonnal riasztották a rendőröket, közben a szomszédok is felfigyeltek az asszony kiáltásaira. Ők még látták a menekülő elkövetőket is, akiket nem sokkal később a járőrszolgálat két munkatársa fogott el.

A gyanúsítottak ellen rablás bűntette miatt indítottak eljárást, őrizetbe vették őket és a rendőrség kezdeményezi előzetes letartóztatásukat - tette hozzá Bényi Mónika.

A szóvivő kitért arra is, hogy a személyes riasztórendszerek nagyon hasznosak lehetnek főként egyedül élők és idős emberek számára, mivel azokat gyakorlatilag bármilyen helyzetben lehet használni.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását