2024. április 28. - Valéria

Megjelent a világhírű író könyve

Chaim Potok, New York-ban élt világhírű író és rabbi könyvét jelentette meg November a küszöbön címmel az Ulpius-ház Kiadó - közölte a könyves műhely az MTI-vel.
2007. november 9. péntek 09:05 - Hírextra

"A tőle kissé szokatlan műben az író a 19. és a 20. század orosz-szovjet történéseit írja le, benne az ott élő zsidóság sorsával" - olvasható a kiadó összegzésében.

A könyves műhely tájékoztatása szerint a kötet nem annyira regény, mint inkább bonyolult társadalmi-lélektani folyamatokat bemutató szociográfia, amely egy család krónikáján keresztül, mikroszkopikus pontossággal írja le az orosz-szovjet mindennapokat, az orosz-zsidó együttélés rezdüléseit.

Mint a közleményben olvasható, Vologya és Mása Szlepak, azaz apa és fia regényesen viharos életén át kirajzolódik a 20. század egyik legdöbbenetesebb históriája, a "Szovjetunió politikai boszorkánykonyhája", a sztálini hatalom képe.

Az Ulpius-ház Kiadó már évekkel ezelőtt elkezdte Chaim Potok köteteinek kiadását, a most megjelent könyv már a kilencedik a 2002-ben elhunyt író munkásságát bemutató sorozatban, amelyben egyebek mellett A kiválasztott, A nevem Asher Lev, és a Davita hárfája látott napvilágot.

A többnyire ortodox zsidó családok történetét leíró regények után jelentette meg az 1996-ban kiadott, nagy port kavart írást magyarul, November a küszöbön címmel az Ulpius-ház - mondta Huszti Gergely főszerkesztő az MTI-nek.

Chaim Potok rabbi, író és filozófus 1929-ben született New Yorkban. Szülei vallásos iskolába járatták; angol irodalom szakon végzett, 25 évesen már felszentelt rabbi volt. Tizenhat éves korában kezdett írni, első regénye A kiválasztott (1967) volt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását