2024. május 13. - Szervác, Imola

Egyre többen járnak múzeumba

Csaknem 107 millióan látogatták meg 2009-ben a németországi múzeumokat - két százalékkal többen, mint egy évvel korábban.
2010. december 1. szerda 07:28 - HírExtra
A Német Múzeumok Szövetsége és a múzeumok kutatásával foglalkozó berlini intézet közleménye szerint ez a második legnagyobb látogatószám a pontos feljegyzések 1981-es kezdete óta.
Azok a kiállítóterek, amelyek nem rendelkeznek ugyan saját gyűjteménnyel, ám különleges tárlatokat mutatnak be, összesen 6,6 millió látogatóval büszkélkedhetnek. Volker Rodekamp, a Német Múzeumok Szövetségének elnöke örvendetesnek nevezte ezt a fejlődést.

Különösen jelentős volt a növekedés a történelmi és régészeti valamint a természettudományi és technikai múzeumok esetében.

Rodekamp szerint a növekedés legfontosabb tényezői közé tartozik az új intézmények megnyitása, a különleges kiállítások és a művészetek közvetítésére szolgáló programok kiépítése és alkalmazása is.

A müncheni Brandhorst múzeum megnyitása 2009 nyarán például jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy Bajorországban az előző évihez képest több múzeumlátogató volt. Hasonlóan pozitív mértékben mozdította elő a múzeumokba érkezők arányát Baden-Württembergben, hogy ismét megnyitották a Porsche múzeumot.

A Múzeumkutató Intézet a Porosz Kulturális Örökség Alapítvány részét képezi. Elnöke, Hermann Parzinger szerint múzeumaik sikere "az egyedülálló gyűjteményeknek és azok tudományosan megalapozott és látogatóorientált bemutatásának köszönhető".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását