2024. április 27. - Zita

Hagyó Miklós a sztrájkfenyegetés felfüggesztésére és a sztrájk ellen

Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes a sajtóhoz eljuttatott közleményében nehezményezi a május 27-ére sztrájkot bejelentő BKV-s szakszervezetek döntését, s ismételten felkéri a BKV Zrt valamennyi dolgozóját, hogy ne büntessék tovább a budapesti közlekedő
2008. május 8. csütörtök 18:40 - Hírextra
A főpolgármester-helyettes emlékeztetett rá, hogy BKV Zrt. új vezetése a Paraméterkönyv tervezetének munkálataiba aktívan bevonta a szakszervezetek képviselőit, s tájékoztatásuk szerint a szakszervezetek szakmailag indokolt észrevételeit, javaslatait beépítik a dokumentumba. A főpolgármester-helyettes, aki - a közmű cégek gazdálkodását felügyelő Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettessel együtt - személyesen is jelen volt az eddig több sztrájktárgyalásokon, - a városüzemeltetési főpolgármester - helyettesi kabinet közvetlen munkatársa pedig minden egyeztetésen megjelent -, arra kéri a szakszervezeti vezetőket, hogy ne sztrájkkal, hanem a két fél között - a szakszervezetek kérésének megfelelően - megalakult munkacsoportokban keressék a megoldást.

A szakszervezetek előtt az is ismert tény, hogy a főváros és a kormányzat között már megkezdődtek a BKV Zrt. finanszírozását érintő tárgyalások, amelyről a szakszervezeti vezetők közvetlen tájékoztatást kaptak.

Hagyó Miklós azt is megemlítette, hogy a szakszervezetek kérésére Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettessel közösen még azt az írásba foglalt a garanciát is megadták, hogy augusztus végéig kidolgoztatják a BKV rövid-, közép- és hosszú távú finanszírozási koncepcióját.
Az egyeztetési eredményeket, a megoldási javaslatokat érdemben meg sem váró újabb sztrájknak így és ilyen körülmények között semmilyen más szerepe nem lehet - fogalmazott Hagyó Miklós - mint a feszültségek további növelése, a közösségi közlekedésben résztvevők büntetése (a bérletet váltott utasokat érő újabb anyagi hátrányokozást is beleértve). A sztrájk egyre nyilvánvalóbban politikai hátsószándékokat szolgál - fűzte hozzá.

Felkéri tehát a BKV szakszervezeteit, hogy budapesti lakosság érdekében függesszék fel a sztrájkfenyegetést, s a Zrt. valamennyi dolgozóját, hogy május 27-én is vegye fel a munkát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását