2024. július 16. - Valter

Adományokat gyűjtenek

Advent első vasárnapján megkezdi hagyományos adománygyűjtő akcióját a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet. Az adakozó emberektől pénzt várnak, amit később majd különféle karácsonyi akciókra, egyebek mellett ételosztásra fordítanak. A kampányt az ország legn
2007. november 29. csütörtök 13:16 - Hírextra

Advent első vasárnapján idén már 12. alkalommal kezdi meg a hagyományos karácsonyi adománygyűjtő akcióját a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet - mondta el a Független Hírügynökségnek csütörtökön Lehel László, a szervezet vezetője. December végéig várják a különféle pénzösszegeket. Eddig körülbelül 48 ezer magánadományozó és számos vállalkozó segített ebben az időszakban, ezt a kört szeretnék most bővíteni. Ezért óriásplakátokon, rádiós és televíziós reklámokon is kérik majd a segítséget.

Lehel László elmondta, hogy a felajánlásokat egyrészt postai úton várják, a postákon megtalálhatók a saját csekkjeik. Ezen kívül internetes oldalukon a www.segelyszervezet.hu címen is bárki tud pénzt küldeni.

Az ökumenikus segélyszervezet a kampány indításaként gyerekek segítségével megsütötte az ország legnagyobb mézeskalácsát. Lehel László megfogalmazása szerint ez a közös sütés szimbolizálta, hogy sok ember jócselekedetére van szükség.

Lehel László elmondta, hogy a pénzből a hagyományos karácsonyi akciókat fogják finanszírozni, például az év végi ételosztásokat. Emellett azonban hosszabb távú terveik is vannak, részben ezekből a pénzekből próbálják majd a közösségi házakban élő családokat saját lakáshoz segíteni.

A tavalyi akcióban 36,5 millió forint gyűlt össze.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását