2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Demonstráltak a mozgássérültek a parkolás miatt

Demonstráción hívta fel a figyelmet a Mozgássérültek Budapesti Egyesülete (MBE) szombaton a fővárosban arra, hogy a szabálytalankodó sofőrök miatt a mozgássérültek gyakran nem tudják használni a számukra fenntartott parkolóhelyeket, a hatósági ellenőrzés hatékonysága pedig minimális.
2010. április 10. szombat 13:19 - HírExtra
A szervezet közleménye szerint a magyar emberek jelentős része továbbra is intoleráns, a mozgásukban korlátozottak számára kijelölt helyeken parkol az utcákon, illetve a bevásárlóközpontok környékén.

Ember feletti energiát igényel vagy szinte lehetetlen, hogy egy mozgássérült távolabbról, esetleg lépcsőn feljutva közelítsen meg egy helyet, ha annak közelében nem talál parkolót, ezért fontos, hogy a számukra fenntartott parkolóhelyeket hagyják szabadon - hangsúlyozta az egyesület.
A szervezet úgy látja: az intoleráns magatartás egyik oka, hogy általában kevés a parkolóhely Budapesten és mindenhol Magyarországon. Mint írták, probléma az is, hogy viszonylag könnyű hozzájutni a parkolási igazolványhoz és azt nem minden esetben az arra ténylegesen rászorulók kapják meg.

Adataik szerint 2007-ben a fővárosban 40 ezer mozgássérültnek volt parkolási igazolványa és mindössze 1040 számukra kijelölt parkolóhely áll rendelkezésre, amelyeket azonban nemcsak a rászorulók veszik igénybe.

Az egyesület szombaton egy budapesti bevásárlóközpont parkolójában tartott demonstrációt, hogy felhívja a figyelmet a problémára. Az akcióban részt vevő "erőember" a szabálytalanul parkoló autókat elforgatta és elhúzta - közölte a szervezet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását