2024. április 30. - Katalin, Kitti

Briatore nem tartja Alonsót kezelhetetlennek

Flavio Briatore szerint Fernando Alonso korántsem olyan nehezen kezelhető, mint amilyennek a McLarennél tűnt, csak éppen hiba érett viselkedés elvárni az ő korában.
2007. november 8. csütörtök 15:09 - Hírextra
A Renault-t irányító Flavio Briatore szerint téves az a kép, amely konfliktuskereső személyiségnek festi le Fernando Alonsót.

A spanyol visszacsábításán dolgozó csapatfőnök úgy véli, Alonso a körülmények miatt tűnt ilyennek a McLarennél, és imázsát a túlzó elvárások is torzították.

Az Autosprint kérdésére, hogy kezelhetetlennek tartja-e a kétszeres világbajnokot, Briatore kifejtette: "Túlbecsüljük a versenyzőket. Csak húsz-huszonöt évesek, de érett emberhez méltó viselkedést várunk el tőlük. Jobban figyelembe kellene vennünk az emberi tényezőt. Olyan helyzetekben találják magukat, amely meghaladja a képességeiket, és olykor nem segítünk nekik eléggé."

Briatore további válaszaiból kitűnik, hogy nem Alonsót, hanem a McLarent tartja felelősnek munkakapcsolatuk megromlásáért. "Velünk sohasem volt problémája" - fogalmazott az olasz.

"A támogatást mindig a legjobb versenyző kapja meg. Így volt ez (Michael) Schumacherrel és másokkal is - kivéve Fernandót. Ő mindig kedvezőtlen körülményekkel találta szembe magát. Véleményem szerint mindig akadályokba ütközött az idén, sőt már tavaly is" - utalt Briatore néhány 2006-os FIA-ítéletre, amelyet Alonso erősen sérelmezett.

A csapatfőnök hozzátette: a spanyol a Renault-nál nem került volna olyan helyzetbe, amilyenbe Lewis Hamilton mellett a McLarennél.

"Ilyesmi velünk sohasem történt volna meg, mivel mi teljes átláthatóság mellett dolgozunk. Amikor (Riccardo) Patrese vagy (JJ) Lehto panaszkodott, hogy az autójuk lassabb Schumacherénél, azt mondtam a csapatnak, hogy adják nekik oda az ő autóját, cseréljék ki a pedálokat és küldjék őket vissza a pályára" - mondta Briatore.

Noha a Renault határideje Alonso válaszadására kedden lejárt, spanyol lapértesülések szerint továbbra is tárgyalnak egymással, mivel a megbeszélések gördülékenyen haladnak. A Marca úgy tudja, a felek néhány napon belül nyélbe üthetik az üzletet. A brit Guardian pedig úgy értesült, hogy amennyiben Alonso visszatér, Nelson Piquet Jr. lesz a csapattársa, Heikki Kovalainen a McLarenhez igazol, Giancarlo Fisichella pedig állás nélkül marad.
Forrás: A5.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását