2024. április 25. - Márk

Fogyasztóvédelmi tagozat jöhet létre

Fogyasztóvédelmi tagozat megszervezését tartja szükségesnek az MSZP-n belül Alexa György, az MSZP új fogyasztóvédelmi ügyvivője, a párt országgyűlési képviselője, akit Juhász Ferenc, az MSZP elnökhelyettese mutatott be csütörtökön Budapesten sajtótájékozt
2007. november 8. csütörtök 20:21 - Hírextra

A legfontosabb az, hogy folyamatos társadalmi párbeszédet tudjunk kialakítani a fogyasztóvédelem területén - közölte Alexa György. Az MSZP szervezetei alkalmas terepei lehetnek ennek a párbeszédnek, hírvivői lehetnek ezeknek a kérdéseknek - tette hozzá.

A kormánypárti politikus szerint az MSZP tagozatai arra szolgálnak, hogy azok, akik nem tagjai a pártnak, részt vehessenek a párt programalkotó munkájában. Úgy vélte, a fogyasztóvédelem területén is szükséges egy tagozati rendszer kialakítása, ahol a civil vélemények, javaslatok is megjelenhetnek.

Mint mondta, szeretnék, ha a szocialista párt lakossági szolgáltatásai között a fogyasztóvédelmi tanácsadás is megjelenne.

Juhász Ferenc elmondta: olyan kérdésekben bízott meg az MSZP országos elnöksége ügyvivőket szakmai, szakmapolitikai feladatok ellátására, amelyek a következő időszakban meghatározzák az ország sorsát.

Mint mondta, a fogyasztóvédelem mellett ügyvivő foglalkozik az idősüggyel, a környezetvédelemmel, a roma ügyekkel és a fenntartható fejlődéssel. Elmondta: Alexa György a fogyasztóvédelmi, Korózs Lajos országgyűlési képviselő az idősügyi, Oláh Lajos országgyűlési képviselő a környezetvédelmi, Teleki László országgyűlési képviselő a roma ügyekért felelős és Tóbiás József országgyűlési képviselő a fenntartható fejlődésért felelős ügyvivő.

Juhász Ferenc közölte: az ügyvivők szervezik párton belül az e területekkel kapcsolatos munkát, és kapcsolatot tartanak a civil szférával. Elmondta: szándékukban áll további szakterületekre is ügyvivőket megbízni. Hozzátette: az elnökségnek évente beszámoló ügyvivőket két hónapja bízták meg.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását