2024. március 29. - Auguszta

15 millió forint támogatás Budapestnek

Hatvannégy pályázó részesült 15 millió forint támogatásban az idei év második felében a fővárosban a Budapest Bank Budapestért Alapítvány Kuratóriumának döntése alapján. A támogatásokat Demszky Gábor főpolgármester és Rolek Ferenc, a bank vezérigazgató-he
2007. november 8. csütörtök 20:37 - Hírextra

A 16 éve működő, 100 millió forintos alaptőkével indult alapítványhoz erre a félévre 167 pályázat érkezett, közülük választotta ki a kuratórium a 64 nyertest: 46 civil szervezetet, 10 egyéb szerveződést és nyolc magánszemélyt.

100 és 500 ezer forint közötti támogatáshoz jutottak a fogyatékkal élők, a hátrányos helyzetűek, az egészségmegőrzést segítő, a művészeti- és szellemi életben, valamint az épített kulturális örökség megóvása érdekében tevékenykedő pályázók.

Fél millió forintot kapott például az Együtt a fertőző betegekért Alapítvány, a Nyugdíjasok Budapesti Szövetsége és a Ráday Könyvesház. 400 ezer forint támogatás segíti a játszótérépítést Budapest Főváros Önkormányzatának Gyermekotthonában.

Támogatást kapott a Carl Lutz Alapítvány az 1944-es embermentőkről szóló nemzetközi kiállításhoz, a Fészek Művészklub Egyesület és a Lovasterápia a Fogyatékkal Élőkért Egyesület.

Jutott pénz a látássérültek informatikai oktatására, a Szent Donát Kápolna kapucseréjére, a VIII. kerület Horánszky utca 4-es számú műemlékház megmentésére, a Tudor Alapítványnak a hátrányos helyzetű gyerekek tehetséggondozására.

Az alapítvány működését a Budapest Bank 10 millió forinttal, míg a négy fővárosi közművállalat: a Közterület- Fenntartó, a Távhőszolgáltató, a Vízművek és a Csatornázási Művek 5-5 millió forinttal segíti.

A vissza nem térítendő támogatást az alapítvány kuratóriuma ítéli oda.
Az alapítvány minden naptári félév elején teszi közzé pályázati felhívását a Budapest Bank és a Fővárosi Önkormányzat internetes oldalán, valamint a Sansz című lapban.

A következő pályázati ciklus 2008 januárjában kezdődik a pályázati kiírás megjelentetésével.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását