2024. május 6. - Ivett, Frida

Európa második legnagyobb hindu temploma

Berlinben vallási szertartás keretében került sor az első jelképes kapavágásra Európa második legnagyobb hindu templomának felépítéséhez (a legnagyobb Londonban áll).
2007. november 8. csütörtök 20:45 - Hírextra

A Neuköllner Volkspark Hasenheide (Nyúlpuszta) elnevezésű részében felépülő templom a német fővárosban élő mintegy hatezer hindu vallási szentélye és azon túlmenően kultúrák találkozóhelye is lesz. A templomot Ganésa indiai istenségnek szentelik fel, aki elefántfejet visel és a bölcsességet, valamint az igazságosságot testesíti meg.

Nem mindennapi látványosságnak ígérkezik a 17 méter magas, szobrokkal ékesített bejárati torony. Az épületkomplexum belsejében egy nagyobb és négy kisebb templom lesz.

A Sri Ganesha Hindu Tempel elnevezésű fenntartó egyesület bejelentése szerint közösségi terem is lesz az épületben, mellette konyhával és raktárhelyiségekkel. A 850 000 euróra becsült építkezési költségeket adományokból teremtik elő. A díszítő elemek elkészítését Indiából érkező kőfaragók végzik majd és Indiából hozatják a díszköveket is.

Avnis Kumar Lugani, az egyesület elnöke elmondta, hogy a templomot háromszáz személyre tervezték. Dohányzás, alkohol és hús fogyasztása tilos lesz falai között. A templomrészben naponta ájtatosságokat, vallási ünnepeket és esküvőket tartanak és születésnapokat ünnepelnek majd. Évente egyszer körmenetet is rendeznek.

Mindemellett a fenntartó egyesület jóga és meditációs tanfolyamokat is szervez majd és könyvárat rendez be Európa leendő második legnagyobb hindu templomában.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását