2024. április 28. - Valéria

Sok az idegen a Broadwayon

A broadwayi színházak közönségének 65 százaléka nem New York-i, hanem külföldi vagy más amerikai városból érkező turista - derül ki az Amerikai Színházak és Producerek Szövetségének (LATP) friss adataiból.
2007. november 7. szerda 07:40 - Hírextra
A világ talán leghíresebb színházi negyedében a 2006/2007-es évad előadásaira 12,3 millió jegy kelt el. Ez 8 millió New Yorkon kívülről érkezett nézőt jelent; húsz év óta nem vendégeskedett ennyi turista a manhattani teátrumokban.

Charlotte Martin, az LATP ügyvezetője elmondta: közönségük minden korábbinál sokszínűbb és egyre több a külföldi. Az eladott jegyek 16 százalékát, 1,9 millió belépőt vásároltak meg külföldiek. Sokan közülük feltehetően a gyengélkedő dollárt kihasználva töltenek a szokásosnál hosszabb időt az amerikai előadó-művészet fővárosában, több műsorra is jegyet váltanak.

A statisztika szerint a színházba járó nem fehér közönség 26 százalékot tett ki az elmúlt időszakban. Összesen 3,18 millió jegyet vettek, ez az előző évadhoz képest 17, az öt évvel korábbihoz képest pedig 56 százalékos növekmény.

A színházak közönsége fiatalodik is: az átlagos néző most már csak 41,2 éves.
Az LATP közlése szerint a Broadway sikeréhez nagy mértékben hozzájárul az internet: az 1999/2000-es évad óta csaknem megnégyszereződtek az online jegyvásárlások, s idén, immár második éve ez a legnépszerűbb jegyvételi mód.
Forrás: mti
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását