2023. június 2. - Kármen, Anita

Oltóanyag a magas vérnyomás szabályozására

Oltóanyagot fejlesztettek ki svájci kutatók a magas vérnyomás szabályozására, az új szert csak négyhavonta kellene beadni az érintetteknek a napi gyógyszerezés helyett. Az újdonsült hatóanyag egyelőre egy kisebb vizsgálat során bizonyult hatékonynak az en
2007. november 7. szerda 15:48 - Hírextra
Nem okozott melléktüneteket, bár néhány kísérleti alany fejfájást tapasztalt - mondta a kutatás vezetője, Jürg Nussberger, aki az Amerikai Kardiológiai Társaság (AHA) legutóbbi ülésén számolt be az eredményekről.

Az oltás a remények szerint 5-10 év múlva kerülhet forgalomba.
A világon egymilliárd ember szenved a magas vérnyomástól, a csendes gyilkosnak hívott betegségtől, amely nem idéz elő látványos tüneteket, mégis olyan súlyos bajokat idézhet elő, mint a stroke, a szív-, a veseelégtelenség, az infarktus.

Sokan azért nem tudnak megbirkózni a magas vérnyomásukkal, mert egyszerűen nem veszik be a napi gyógyszeradagjukat, ezért is jelentene áttörést, ha csak négyhavonként kellene beadni egy-egy injekciót a betegeknek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását