2024. május 5. - Györgyi

Kiütötték a Besiktast

A Liverpool csúcsot jelentő 8-0-ás sikere és a Rosenborg valenciai győzelme volt a labdarúgó Bajnokok Ligája negyedik fordulójának két legérdekesebb eredménye kedden, a játéknap után még valamennyi csoportban nyílt a továbbjutás.
2007. november 7. szerda 12:35 - Hírextra
Az A csoportban előzetesen legtöbbre tartott Liverpool Besiktas elleni "vérengzése" több szempontból is meglepő. Legfőképpen azért, mert a csoportfavorit angol gárda eddigi produkciója szinte értékelhetetlen volt. Három mérkőzésen egyetlen pontot sikerült begyűjtenie Rafael Benitez két éve győztes, idén döntős együttesének, ráadásul két héttel ezelőtt Törökországban 2-1-re kikapott ugyanettől a Besiktastól.

"Rengeteg helyzetet dolgoztunk ki már a korábbi találkozóinkon is, de szinte mindet kihagytuk. Most sikerült gyorsan betalálnunk, s azt követően könnyebb dolgunk volt, csatáraink pedig remek formában játszottak" - adott egyszerű magyarázatot a csapat történelmi sikerére Benitez.
A 8-0-ás győzelemmel a Liverpool a Juventus Olimpiakosz elleni 2003-as, illetve az Arsenal két héttel ezelőtti, Slavia Praha felett aratott 7-0-ás BL-rekordját adta át a múltnak.
"Csoportellenfeleink biztosan felkapták a fejüket erre az eredményre, sőt, valószínűleg egész Európában erről beszélnek majd egy ideig. Mindezek ellenére azonban ez csak egy győzelem volt és a hátralévő két meccsünket meg kell nyernünk a továbbjutáshoz" - nyilatkozta kimérten a tréner.
A szakember szavai jól tükrözik a Liverpool jelenlegi helyzetét. Az együttes ugyanis négy ponttal van lemaradva az éllovas FC Portótól és hárommal a második Olympique Marseille-től. Előbbi csapatot hazai pályán fogadják a Vörösök az ötödik fordulóban, míg utóbbinál az utolsó fordulóban vendégeskednek majd.

A B csoport és az egész játéknap legnagyobb szenzációját ismét a norvég Rosenborg produkálta, amely két héttel korábbi hazai sikere után idegenben is 2-0-ra legyőzte a Valenciát, így nagyon keserűre sikeredett Ronald Koeman edző bemutatkozása a spanyoloknál.
A holland szakember hétfőn vette át a gárda irányítását, így nem meglepő, hogy nem igazán magyarázkodott csapata kilátástalan játéka után.
"Megértem a szurkolóinkat, akik kifütyültek minket. Nem lehet tagadni, hogy a továbbjutási esélyeink jelentősen csökkentek" - kesergett a szakember. "Rengeteget kell javulnunk minden téren."

A csoport második helyén álló norvégoknál szintén új edző ült a kispadon, Trond Henriksen személyében.

"Nagyon jól játszottunk és megérdemelten nyertünk. Büszke vagyok, hogy edzője lehetek ennek a csapatnak, amely ma is megmutatta, hogy Bajnokok Ligája-szintű" - nyilatkozta boldogan Henriksen, aki nem felejtett el odaszúrni ellenfelének sem. "A Valencia nem győzött meg, a meccs túlnyomó részében kifejezetten gyáván játszott."

A csoportot a német Schalke 04-gyel gólnélküli döntetlent játszó Chelsea vezeti nyolc ponttal, eggyel megelőzve a Rosenborgot, néggyel a Schalkét és öttel a Valenciát.

A C jelű kvartettben is érdekes a helyzet, ugyanis a Real Madrid, amely 0-0-t ért el az Olimpiakosz pályáján, nyolc pontjával első az egyaránt ötpontos görögök és az olasz Lazio előtt, a negyedik helyen pedig a Rómában vereséget szenvedett Werder Bremen áll három ponttal.

A D csoportban a Sahtar Donecket 3-0-ra verő, címvédő AC Milan vezet kilenc ponttal az eddig hat-hat pontot gyűjtött skót Celtic és Sahtar előtt, a portugál Benfica 3 ponttal az utolsó.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását