2024. április 26. - Ervin

Exkluzív interjú Talmácsi Gáborral - HANGOSHÍR!

Talmácsi Gábor megnyerte a 125 kcm-es géposztályban a gyorsaságimotoros -világbajnokságot, miután a szezonzáró Valenciai Nagydíjon hatalmas küzdelemben a második helyen végzett egyetlen komoly riválisa, a spanyol Hector Faubel mögött. A Bancaja Aspar csap
2007. november 7. szerda 12:33 - Hírextra
Mindenki Talmája, azaz Talmácsi Gábor 1981. május 28-án született Budapesten. 164 cm magas és 62 kg. Elmondható róla, hogy szinte még járni sem tudott, de már motorozott, hiszen 4 évesen már vígan rótta a köröket egy, az édesapja által készített kismotorral. Első versenyén is ilyen fiatalon indult, 1985-ben. Azóta pedig jóformán le sem száll a nyeregből, minek eredményeként 6 alkalommal már 34 világbajnoki pontot szerzett. Tehát szinte minden versenyt megnyert, amin csak elindult.

A Pont FM Rádió, SportPont műsorának hazaérkezése után nyilatkozott a világbajnok.

Pont FM: Milyen érzés volt Magyarországra érkezni?

Megszokhattam már, hogy a magyar szurkolók szeretnek, de ami most történt az csoda volt. Nagyon jól esett, amilyen fogadtatás várt a repülőtéren és a sajtótájékoztatón, az a sok ajándék. Nem gondoltam volna, hogy a világbajnoki cím után még ilyen örömök érnek itthon. Nagyon köszönöm mindenkinek.

Pont FM: Megkaptad a motorodat az egyik szponzortól ajándékban. Mit kezdesz vele, hova teszed?

Olyan hirtelen történt, hogy ezen még nem is gondolkoztam. Én már ismerem a motort, és az lenne jó, ha olyan helyen lenne kiállítva, ahol mindenki meg tudná nézni. Nem mondom, hogy a Parlamentbe, de mindenképpen valami központi helyen.

Pont FM: Nem láttam a tévéközvetítésben, hogy Faubel gratulált volna neked. A nyilatkozatát olvastam, ahol ezt megtette. De személyesen gratulált?

Gratulált, de az nem jött neki szívből. Ebben az évben megismerhettük, hogy milyen. Nagyon jó motoros, de emberileg vannak hiányosságai, ezt nem csak én mondom, hanem a szakma, és a körülöttem lévő emberek. Hogy ilyen jó versenyek voltak az nem csak nekem köszönhető, hanem neki is. Kiváló ellenfél volt, de a csatát én nyertem vele szemben, és nagyon boldog vagyok.

Pont FM: Stefano, a menedzsered azt mondta, hogy ez egy sorozat kezdete. Te is így látod?

Igen, Stefano kimondhatja ezt, ő mindig jobban hisz bennem. Én is hiszek dolgokban, meg a saját álmaimban, de nem szeretem őket kimondani. Inkább próbálok tenni érte, és amikor megvan, akkor érzem a saját magam sikerének. Most nem szeretnék a jövőről nyilatkozni. Két éves szerződésem van a világ legjobb csapatánál, ez egy nagyon biztos, erős pont. Most szeretném ünnepelni és kihasználni, hogy ilyen sikeres sportoló lettem.

Pont FM: Valóban ünnepelhetsz, de ki lehet-e valamit emelni, ami a leginkább örömteli volt számodra ebben az évben?

Így hirtelen egyet nehéz lenne. Mindennek örültem idén, nagyon jók voltak a versenyek, nagyon motivált voltam, jók a szponzoraim. Köszönöm a segítséget a barátoknak, családomnak és mindenkinek, aki segített. Amikor a motorozok akkor egyedül vagyok, de nagyon sokan vannak körülöttem, akik nélkül nem ment volna ez az év. Büszke vagyok, hogy a csapatfőnököm ilyen jól tudott engem kezelni.
Forrás: Pont FM 88.1 Rádió
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását