2024. április 20. - Tivadar

Kampányol a Fidesz

Aki semmibe veszi a népszavazás eredményét, az a demokrácia alapelveit söpri el - jelentette ki Tarlós István, a Fidesz népszavazási kampányának vezetője, a szerdán kezdődött kampány első rendezvényén, a Hold utcai vásárcsarnokban.
2007. november 7. szerda 19:40 - Hírextra
A politikus a V. kerületi csarnokban összegyűlt főként idősebbekből álló hallgatósága előtt a vizitdíjról, kórházi napidíjról és a tandíjról szóló népszavazási kezdeményezések támogatására buzdított mindenkit, és hangsúlyozta, hogy a referendum nem rövid távú győzelemről, hanem a jövőről szól.
Tarlós István azt mondta, aki semmibe veszi, vagy megpróbálja kicselezni, vagy kikerülni a népszavazás eredményét, az a demokrácia alapelveit söpri el, és ezek után nem mondhatja el magáról, hogy demokrata.

Rogán Antal, az V. kerület fideszes polgármestere arról beszélt, hogy a népszavazás nem megoldás, hanem eszköz arra, hogy a rossz politikának véget lehessen vetni. Szerinte a rossz politika vége egyben új kezdetet, új programot és új politikát is jelent, amely az emberek problémáiról szól majd.

A Hold utcai csarnokban, a zöldségespultok és hentesüzletek között tartott kampányfórumon felszólalt Jókai Anna író és Hegedűs Zsuzsa szociológus is, aki azt mondta, hogy a népszavazás megmutathatja, hogy ezekben a kérdésekben "senki nem dönthet a fejünk felett". A szociológus azt reméli, hogy közel 10 millióan írják majd alá a Fidesz népszavazást támogató aláírásgyűjtő petícióját.
A Fidesz a hivatalos aláírásgyűjtő ívek leadása után bejelentette, hogy petíció formájában tovább gyűjti a támogató aláírásokat a népszavazásokhoz, és csarnokban is felállítottak több standot, amelyknél a fórum ideje alatt is csatlakozni lehetett a kezdeményezésekhez.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását