2024. április 18. - Andrea, Ilma

Hó Bánkúton

Bár még a síelés szerelmeseinek várniuk kell a sportolásra alkalmas hóra, pár centiméteres hólepelben már gyönyörködhetnek a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Bánkúton.
2007. november 7. szerda 12:07 - Hírextra
"Öt centiméternyi hó volt körülbelül reggelre, ugyanis még éjszaka is esett, de délelőtt kisütött a nap, úgyhogy olvadni kezdett" - a távirati irodának Kovács Zoltán, a Bánkúti Síklub elnöke szerdán.
Hozzátette: nagyon várják az igazi telet, ugyanis tavaly az enyhe időjárás miatt egyáltalán nem volt hó, így nulla százalékkal zárták az idényt. "Ilyen időszakra szinte senki sem emlékszik az elmúlt harminc évben" - mondta.

Arról is beszámolt, hogy november 15-e előtt általában nem indítják a sífelvonókat. Felhívta a figyelmet arra, hogy a Bükk hegység természeti adottságai révén minden évszakban csodálatos élményt nyújt az odaérkezőknek. Bánkút a hegység központjában helyezkedik el, az ország egyik legmagasabb pontja, a Bálvány csúcs 956 méter magas.

A hely egyébként a magyar téli tömegsport egyik fellegvára. Nyolc lesiklópályán, négy húzó, négy tolókaros sífelvonó, hóágyúk és hótaposó gépek biztosítják a kiváló síelési lehetőségeket. A sípályák karbantartását hóágyúk és hótaposó gépek végzik. A sífutóknak pedig három kijelölt sífutópálya áll rendelkezésére a Bükk-fennsík legszebb részén.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását