2024. május 4. - Mónika, Flórián

Utazó Kvártélyház

Utazó Kvártélyház címmel indít színházi sorozatot Zala megyében a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház a megyei önkormányzat támogatásával - mondta el szerdán Manninger Jenő, a térségi közgyűlés elnöke.
2007. november 7. szerda 12:30 - Hírextra
A szűkülő források ellenére a kultúra támogatására továbbra is áldozni kíván Zala megye - jelentette ki a tájékoztatón Manninger Jenő, hozzátéve, hogy éppen ezért a színház támogatását nem is csökkentették.

A zalaegerszegi önkormányzat anyagi hozzájárulásával még a nyáron, Kvártélyház címmel megvalósított szabadtéri színházi esték sikere adott alapot arra, hogy ne csak a megyeszékhelyen, hanem Zala több településén is láthassák az érdeklődők a színházi előadásokat.
Az utazó Kvártélyház keretében az Anconai szerelmesek című zenés komédiát, operett összeállítást és koncerteket tekinthet meg a közönség.

A zalaegerszegi teátrum előadásait Lentiben, Molnáriban, Zalaszentgróton, Zalaapátiban, Zalakomárban, Felsőrajkon és Keszthelyen láthatja a publikum, mindenütt a települések választják ki, hogy mit játsszanak. A Hevesi Sándor Színház terveiben pedig a megye iskoláiban bemutatandó előadások is szerepelnek.

Tompa Gábor, a teátrum művészeti vezetője úgy látja: nincs más lehetőség, mint előre menekülni, vagyis, ha a közönség nem tud eljutni az előadásokra, a színháznak kell elmennie a közönséghez. Ma már azonban a nagyobb városokba is nehéz eljuttatni egy-egy előadást, mert a fogadó intézmények anyagi lehetőségeik miatt csak nehezen tudják ezt finanszírozni - tette hozzá.

Az MTI kérdésére Manninger Jenő elmondta: a megyejáró Kvártélyház előadásai mindenütt ingyenesek. A megvalósításhoz a megyei önkormányzat mintegy 5 millió forintos összeget adott a színháznak az éves 45 millió forintos támogatáson felül.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását