2024. május 28. - Emil, Csanád

Egy nyelv öt tevét ér

Nyelvének kivágására ítélt és 40 tevére megbírságolt egy beduin tevepásztort egy fiatal nő megsértése miatt a Sinai-sivatagban az egyiptomi katonai bíróság - a törzsi jog előírásait alkalmazva. Ha azonban a sértett beleegyezik, további 5 teve fejében a pi
2007. november 6. kedd 16:57 - Hírextra
A gyalázkodás azért minősült súlyos bűnnek, mert a fiatalember egy másik törzshöz tartozó lányt sértett meg, és ez a büszke beduinok között akár háborúhoz is vezethet. Az egyiptomi térség katonai igazgatás alatt áll, ezért tárgyalta hadbíróság az esetet. A testület elsősorban azt tartotta szem előtt, hogy miként lehetne elejét venni egy véres törzsi konfliktus kirobbanásának.

Az ítéletről hírt adó Gazette égyptienne című lap tudósítása szerint az ítélkezés egy sátorban zajlott. Az eljárási szabálynak megfelelően a vádlott egyetlen szót sem szólhatott a tárgyalás alatt - nehogy még jobban felkorbácsolja az indulatokat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását