2024. március 29. - Auguszta

A szélsőségek országa

Skócia, a végletek országa által ihletett magyar nyelvű verseket, meséket, novellákat vár az Albannach Skót Kulturális Egyesület a Szerelmem, Skócia című antológiába, amely a tervek szerint jövő márciusban jelenik meg - mondta Bialkó László Gergely, a tár
2007. november 6. kedd 06:31 - Hírextra

Elmondta: január 30-ig műfaji megkötés nélkül bárki elküldheti Skóciáról szóló alkotásait az egyesületnek, amelynek régóta dédelgetett álma egy ilyen kötet kiadása.

Skócia különleges hangulatú ország, lakói büszkék népi hagyományaikra, történelme hasonlít Magyarországéra, kultúrája és tájai is különlegesek - vélekedett Bialkó László Gergely.

Hozzátette, hogy Skócia a szélsőségek országa, a szép és kietlen tájak hirtelen váltakoznak, emiatt is költői hangulata van a szigetországnak.

A beérkezett írásokat egy kortárs magyar író, egy újságíró és Magyarország első skótdudása, Kéri György zsűrizi majd, mielőtt bekerülnek a Szerelmem, Skócia című antológiába, amelynek ötletét egy fél évvel ezelőtt meghirdetett, sikeres novellapályázat adta - mondta az egyesület tagja.

Kitért arra, hogy mind a magyar irodalom skóciai jelenléte, mind a skót művek magyarországi megjelenése sikeresnek mondható, kint megjelent József Attila verseskötete, és kortárs skót szerzők alkotásai is napvilágot látnak Magyarországon.

A tervek szerint képekkel is gazdagított antológia várhatóan jövő márciusban jelenik meg az Albannach Kulturális Egyesület gondozásában.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását