2024. március 29. - Auguszta

Monty Python hétvége Skóciában

Több száz rajongót várnak vasárnap a 3. Monty Python hétvégére a skóciai Doune kastélyhoz. A XIV. századi épület "Antrax vára" néven szerepel a "Gyalog galopp" című 1973-as Monty Python filmben. Az ünnepen 500, jeggyel rendelkező rajongó újrajátssza majd
2007. szeptember 8. szombat 22:57 - Hírextra
A "Gyalog galopp" című filmben Artúr király és hű szolgája kókuszdióhéjak összeütögetésével utánozzák a lópaták kopogását, miközben gyalog vándorolnak, hogy lovagokat toborozzanak a Szent Grál felkutatására - mindez a Monty Python csoportra jellemző fanyar angol humorral tálalva.

Az egyik kedvenc újrajátszott jelenet az, amelyben a francia várőrt megszemélyesítő John Cleese azt kiáltja: "Szellentek irányodba te, kinek anyja hörcsög volt, apja meg bodzaszagú".

A 2004-ben rendezett első Monty Python találkozó óta, amelyre több mint 1500-an látogattak el, a rendezők csökkentették a nézőszámot, hogy mindenki kedvére mozoghasson a vár területén. A Monty Python napra a jegyek 15 fontos (közel 5500 forintos) áron keltek el.

A brit humorista csoport rajongói a hetvenes évek eleje óta zarándokolnak a Doune kastélyhoz, becslések szerint ők adják az évi 25 ezer látogató egyharmadát.

Egy 2004-es (Internet Movie Database) felmérés szerint a Gyalog galopp minden idők legjobb brit filmje, amely maga mögé utasította Stanley Kubrick Mechanikus narancsát, a Trainspotting-ot és Arábiai Lawrence-et is.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását