2024. április 27. - Zita

Tűz van a tajgán

A legfrissebb adatok szerint már 29 halálos áldozata van Oroszországban a Tula város közelében kigyulladt nyugdíjasotthonban pusztító tűznek, közölte a régió kormányzó-helyettese. Alekszej Korabliov elmondása szerint a mentőalakulatok még legalább öt eltű
2007. november 5. hétfő 17:40 - Hírextra
A tüzet elektromos rövidzárlat okozta - közölte rendészeti forrásra hivatkozva a RIA Novosztyi orosz hírügynökség. Az 1950-es években épült otthon tartógerendái fából voltak, és az épületben nem volt tűzjelző. A tüzet a 22 tűzoltóautóval érkező több mint száz tűzoltónak öt óra alatt sikerült megfékeznie.

A tűzoltók 293 embert menekítettek ki az épületből, de több embert meg lehetett volna menteni, ha hamarabb hívják a tűzoltókat, közölte az orosz rendkívüli helyzetek minisztériumának szóvivője. Viktor Belcov elmondta, hogy a hatóságok már többször is megpróbálták bezáratni a veszélyesnek ítélt létesítményt, de a bíróság visszautasította.

A katasztrófa helyszíne, Tula városa az ország európai részének közepén fekszik, Moszkvától délre.

Tavaly decemberben egy moszkvai drogrehabilitációs központban 45 nő halt meg, mert az ablakokon lévő fémrácsok miatt nem tudtak kimenekülni a lángoló épületből. Idén márciusban egy dél-oroszországi szanatóriumban 63 ember halt meg egy tűzben. Júniusban 10 ember halt meg Szibériában, Omszk város közelében, amikor szintén egy nyugdíjasotthonban csaptak fel a lángok. Azt a tüzet a gyanú szerint gyújtogatás okozta.
Forrás: mti
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását