2024. május 7. - Gizella

"Vitassuk meg Európát!"

Az Európai Bizottság fokozottabban be akarja vonni a polgárokat az uniós döntéshozatali folyamatba, ezért "Vitassuk meg Európát!" jelszóval kezdeményezést tett közzé szerdán az Európai Unió jövőjéről szóló, az élet minden területéről résztvevőket bevonó,
2008. április 2. szerda 16:52 - Hírextra

A kezdeményezés kapcsán Margot Wallström, a Bizottság intézményi kapcsolatokért és a kommunikációs stratégiáért felelős alelnöke elmondta:

"Az uniós politikák mindenki életére hatást gyakorolnak, a mobiltelefonok barangolási (roaming) díjairól szóló rendelettől kezdve, a személyek vagy áruk szabad mozgásán át, az egyéb uniós vívmányokig. Az uniós politikáknak ezért teljes mértékben jelen kell lenniük a politikai pártok programjaiban, a nemzeti demokratikus hagyományokban és a napi politikai vitákban. Meg kell őket vitatni az önkormányzatokban, a regionális és nemzeti parlamentekben, a televízióműsorokban vagy az interneten".

Az Európai Bizottság a "Vitassuk meg Európát!" kezdeményezés keretében számos uniós és nemzeti szintű civil társadalmi projektet fog társfinanszírozni 2008-ban és 2009-ben.

Egyebek közt online hálózatok elindítását tervezik, ahol találkozhatnak európai, nemzeti és regionális parlamenti képviselők, újságírók és más európai véleményformálók, akik megoszthatják egymással információikat, tudásukat és az uniót érintő ötleteiket. Emellett európai közéleti találkozóhelyek hálózatát akarják kialakítani a tagállamok fővárosaiban, ahol a Bizottság és az Európai Parlament közösen az uniós ügyekkel kapcsolatos kiállításokat, vitákat, szemináriumokat és képzéseket rendezhet.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását