2024. április 19. - Emma

Szijjártó gyakoroljon önkritikát az MSZP szerint

Az elmúlt napokban törvénysértés gyanúja merült fel egy önkormányzati pályázat elbírálásával kapcsolatban Győrött. Sajátos értékrendet képvisel Szijjártó Péter, amikor gyűlöletkampánnyal vádolja azokat, akik szót mernek emelni. Ezt a szocialista párt győr
2007. november 5. hétfő 14:34 - Hírextra
Gergely Zoltán szocialista politikus közleményben reagált a Fidesz győri alelnökének vasárnapi bejelentésére, amely szerint Szijjártó Péter győri országgyűlési képviselő pert indít a győri szocialisták gyűlöletkampányának irányítóival szemben.

A kommüniké kiemeli: Szijjártó Péternek önkritikát kellene gyakorolnia, mielőtt politikai megfélemlítésről beszél, ugyanakkor perrel fenyegeti azokat, akik a tudomásukra jutott törvénysértés gyanúját jogkövető módon a hatóságok felé továbbítani szándékozzák. Gergely Zoltán szerint a Fidesz ellentámadása továbbra sem válasz arra, hogy "Szijjártó Péter embereinek maga felé hajlott a keze, amikor közpénzekről kellett dönteni".

Az MSZP győri frakciója változatlanul várja a választ arra, hogy Szijjártó Péter és köre valóban visszaélt-e helyi hatalmával - teszi fel a kérdést Gergely Zoltán.

Az ügy előzménye, hogy Neupor Zsolt, az MSZP győri szervezetének elnöke sajtótájékoztatón azt mondta: a győri önkormányzat gazdasági bizottsága, amelyet Szijjártó Péter vezet, súlyos milliókat ítélt meg fideszes politikusok és családtagjaik tulajdonában lévő cégeknek. Németh Zoltán, a Fidesz győri alelnöke válaszában szánalmas és nevetséges lejáratási kísérletnek nevezte a szocialisták állításait, amelyekkel - mint mondta - Szijjártó Pétert akarják besározni.

Az MSZP győri frakciója a múlt szerdán közölte, hogy vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi az önkormányzat gazdasági bizottsága által fideszes politikusok cégeinek megítélt támogatások miatt. Erre adott reagálásában Németh Zoltán bejelentette: kezdeményezik az MSZP-SZDSZ többségű önkormányzati ciklusokban kötött beruházási, építési, üzemeltetési, tanácsadási és pályázati támogatási szerződések tüzetes átvizsgálását.
Forrás: mti
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását