2024. május 6. - Ivett, Frida

Orbán: stabil többségre a Fidesznek van esélye

Csak a Fidesznek van esélye arra, hogy stabil többséget szerezzen az új Országgyűlésben, márpedig a legmélyebb és legfontosabb változások így valósíthatók meg a legegyszerűbben és legeredményesebben - írta Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a Magyar Nemzet szombati számában megjelent publicisztikájában.
2009. május 16. szombat 09:14 - HírExtra
Orbán Viktor úgy fogalmazott: "ma csak a Fidesz van abban a helyzetben, hogy képes legyen összefogni az új többséget, és képes legyen érvényt szerezni az Országgyűlésben az új többség közös akaratának, céljainak". A legfontosabb célokat ugyanakkor csak egyértelmű társadalmi felhatalmazás alapján, csak stabil többséggel lehet megvalósítani - írta.

Közös célnak nevezte, hogy "erős Magyarországot építsünk", amihez erős kormány kell. Cél, hogy helyreállítsák a közbizalmat, amihez nélkülözhetetlen, hogy kivizsgálják a gyanús ügyeket, és felelősségre vonják azokat, akik miatt az ország ilyen mély válságba került. Célnak nevezte a közbiztonság helyreállítását is.

Cél az is, hogy tíz év alatt egymillió új legális munkahelyet teremtsenek. "Ez azt jelenti, hogy a brutális megszorítások helyett munkahelyteremtő erőfeszítésekre van szükség, hiszen míg a megszorítás legyengít, addig az új munkahelyek erősebbé tesznek" - fogalmazott a pártelnök.

"Közös célunk eltakarítani a szocialista kormányzás romjait, vagyis visszavonni az olyan káros és igazságtalan intézkedéseket, mint az ingatlanadó, amellyel a családok utolsóként és egyetlenként megmaradt tulajdonát akarják megadóztatni azok, akik kikerülték a magyar adórendszert, elprivatizálták az állam vagyonát, és csődbe vitték az országot" - írta Orbán Viktor hozzátéve, hogy közös cél az egész Gyurcsány-Bajnai-korszak lezárása is.

A Fidesz elnöke úgy látja, hogy a kormányerőknek nem maradt más fegyvere, mint az, hogy megpróbálja megosztani az új többséget. A jobboldal megosztása egyedül az MSZP érdeke - tette hozzá.

Véleménye szerint a pécsi polgármester-választás eredménye világosan megmutatta, hogy a siker útja az egységes jobboldal útja.

A polgármester-választás eredményét a pártelnök "régen várt, felszabadító erejű politikai földindulásnak" nevezte. Mint fogalmazott, egy ekkora fordulat már korszakváltást jelez. A tények szerinte azt mutatják, többről van szó, mint hogy a szocialista szavazók nem mentek el szavazni. Hozzátette: egy részük valószínűleg nem ment el, egy részük viszont elment, és a Fideszre szavazott. "Ezt nevezem én földindulásnak" - írta a Fidesz elnöke hozzátéve, hogy Pécs a szocialista politika bástyája, a Gyurcsány-Bajnai-korszak egyik tartópillére volt az elmúlt évtizedben.

Orbán Viktor úgy fogalmazott: "az erő ma csak az új többség egységében, a Fideszben van. Június 7-én ez az erő megmutatkozhat, és ha elég sokan leszünk, akár azonnal el is törölheti a Gyurcsány-Bajnai-korszakot".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

bagi
2009. május 16. 09:26
Hogy ez a barom mennyire vágyik a hatalomra, azt a vak is látja. Ugyanakkor teljesen félrevezeti az embereket azzal, hogy úgy állítja be saját pártját, mint aki megszorítások és elvonások nélkül - csupán osztogatással és járulékcsökkentéssel minden problémát megoldana. Haha - aki ezt beveszi, az politikai analfabéta - de finoman szólva is teljesen tájékozatlan a gazdasági mechanizmusok terén.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását