2024. április 28. - Valéria

Új étterem nyílik a Parlamentben

Új étterem nyílik a Parlamentben hétfőn - tájékoztatta Magyary Jenő, az üzemeltető cég vezetője hétfőn az MTI-t. Az étterem az Országház alagsorában található, önkiszolgáló jelleggel működik és ötszáz fő befogadására alkalmas. Az üzemeltetést közbeszerzés
2007. november 5. hétfő 10:35 - Hírextra

Bakos Emil, az Országgyűlés gazdasági igazgatója az MTI kérdésére beszámolt arról, hogy decemberben kezdték meg az étterem kialakítását, mert van ugyan egy kisebb étterem a Házban, de eddig megoldatlan volt az országgyűlési dolgozók étkeztetése és a rendezvények ellátása.
A Gála Party Szervíz Kft. évi 8,5 millió forint bérleti díjat, vagyis piaci árat fizet az étteremért és állja a rezsiköltséget is.

A gazdasági igazgató tájékoztatása szerint az éttermi beruházást, vagyis a konyha felszerelését közbeszerzési pályázaton az Országgyűlés finanszírozta, majdnem 83 millió forintból. Mint Bakos Emil elmondta, erre azért volt szükség, hogy egy esetleges üzemeltető váltás esetén is tovább tudjon működni az étterem.

Az Országházban mindig is volt étterem, ráadásul eleinte nyitottan működött vagyis bárki bemehetett. Ezt azonban 1996-ban be kellett zárni - közölte Bakos Emil.
Az új éttermet üzemeltető cég vezetője, Magyary Jenő az MTI-nek elmondta, hogy a méretében nagyon hasonló angol parlament épületében négy önkiszolgáló és ugyanennyi a la carte étterem működik.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását