2024. április 28. - Valéria

Négyen az élen

Az utóbbi hónapokban négy főre bővült a népszerűségi lista élvonala: Sólyom László, Szili Katalin és Dávid Ibolya mellé - hozzájuk hasonló pontszámmal - Göncz Kinga is csatlakozott - olvasható a Szonda Ipsosnak a Népszabadság hétfői számában megjelent fel
2007. november 5. hétfő 08:30 - Hírextra

Feltehetően a betöltött szerepeikből, funkcióikból eleve kedvező (pontosabban: másokénál kevésbé kedvezőtlen) megítélés övezi a nevezett női politikusokat, de talán mérsékelt, konfrontációkat kerülő stílusuk is hozzájárul a velük kapcsolatos pozitív véleményekhez - áll a lapban közzétett felmérésben.
A közvélemény-kutató cég szerint valóban, mindhármukra igaz, hogy kevéssé osztják meg a közvéleményt, mint a politikusok többsége. Ennek kézzelfogható bizonyítéka, hogy nemcsak a saját, hanem a másik oldalon lévő szavazók körében elfoglalt pozíciójuk is nagyon jónak mondható.

Az MSZP táborán belül - ahol egyébként Gyurcsány Ferenc 72 ponttal első helyezett - második-harmadikként Szili Katalin és Göncz Kinga található, 66, illetve 64 ponttal. A Dávid Ibolya iránti kormánypárti rokonszenvet jól mutatja, hogy az általuk felállított rangsorban, 55 pontjával megelőz számos szocialista politikust.

A Fidesz szimpatizánsai között a saját politikusaikat a külügyminiszter és a házelnök követi 41-41 ponttal - ebben a körben ők a legkedveltebb kormánypárti személyiségek. Lényegében velük azonos megítélés alá esik az MDF elnöke is, ő 39 pontot kapott a Fidesz támogatóitól.

Szili, Göncz és Dávid politikai vegyértékeit erősítheti, hogy a pártválasztásukban bizonytalanok csoportjában ők hárman a leginkább elfogadhatók, megelőzik Sólyom Lászlót. Ebben a körben egyébként Lamperth Mónika is jól áll, az ötödik legkedveltebb politikus - olvasható a Népszabadságban

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását