2024. április 20. - Tivadar

Katonai védelem a tigriseknek?

Egyebek közt nyugdíjas katonák toborzására készül az indiai kormány a veszélyeztetett tigrisek megvédése érdekében azt követően, hogy egy hivatalos jelentés megállapította: drasztikusan csökkent a vadon élő tigrisek száma.
2007. november 5. hétfő 08:22 - Hírextra

A tigriseket vadorzók irtják, mert bundájukért és egyes részeikért, amelyeket afrodiziákumnak tekintenek, nagy összegeket fizetnek a (zug)kereskedők, de a helyi lakosság is gyakran végez velük, mert a szűkülő életterű nagymacskák gyakran megtámadják az embereket. A kormány elé terjesztett jelentés alapján Indiában külön rendőri szervet hoztak létre az orvvadászok üldözésére, javasolják továbbá a falvak átköltöztetését a rezervátumok térségében, a vadőrök számának növelését és az ökoturizmus népszerűsítését.

Az indiai állatvédők üdvözölték a kormány terveit, még ha nem is várnak tőlük azonnali eredményeket. Azt azonban fontosnak tartják, hogy a kormány fellép a veszélyeztetett faj védelmében.
Manmohan Szingh miniszterelnök maga is szerepet vállalt ebben, ő az ezzel a kérdéssel foglalkozó országos testület, a National Wildlife Board elnöke.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását