2024. április 28. - Valéria

Felújított Macskák

Felújították a Madách Színház emblematikus produkcióját, a Macskák című musicalt; T. S. Eliot és Andrew Lloyd Webber darabját november 7-től láthatja újra a közönség - tájékoztatta Kósa Melinda sajtófőnök az MTI-t.
2007. november 5. hétfő 08:18 - Hírextra

A Macskák című előadást, amelyet 1983. március 25-én mutatott be a teátrum, az idén nyáron Szegeden már megújult formában tűzték műsorra.

A produkciót részben új díszlettel és jelmezzel láthatják a nézők, a régi és az új szereposztásban játszó művészek együtt lépnek színpadra. A Madách Színházban először adják elő élő zenekari kísérettel a musicalt - közölte a teátrum sajtófőnöke.

Szirtes Tamás, a színház igazgatója, a darab rendezője korábban elmondta, hogy 2008. március 25-én lesz 25 éves a Macskák; a darab bemutatójának évfordulóját méltóképpen megünnepli a színház.
Andrew Lloyd Webber megzenésítette T. S. Eliot angol költő Macskák könyve című versciklusát, így született a világszerte sikerrel játszott musical. A Madách Színház 1983-ban, a világon másodikként mutatta be és azóta is műsorán tartja a darabot. Az eddigi előadások száma megközelíti az 1300-at, megdöntve ezzel minden magyar színházi rekordot - olvasható az összegzésben.

"Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket" - írta a darabról a teátrum.

A musical szövegét Romhányi József fordította. Az előadás társrendező-koreográfusa Seregi László, díszlettervezője Götz Béla, a jelmezeket Vágó Nelly és Kovács Yvette tervezte. A produkcióban többek között Gálvölgyi János, Szolnoki Tibor, Dunai Tamás, Malek Andrea, Détár Enikő és Kökényessy Ágnes lép színpadra.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását