2024. május 3. - Tímea, Irma

Hódítanak a természetes kozmetikumok

Világszerte egyre nagyobb az érdeklődés a természetes kozmetikumok iránt: az Organic Monitor brit piackutató intézet az európai forgalmat 1,1 milliárd euróra (278 milliárd forint), a világpiacét 5 milliárd euróra becsüli - tájékoztatta az MTI munkatársát
2007. november 5. hétfő 19:06 - Hírextra
A természetes kozmetikum Európában és - hagyományosan - Ázsiában divatos árucikk, és az Egyesült Államokban is a leggyorsabban növekvő piacok közé tartozik. Mióta Hollywood csillogása is körüllengi ezt a termékpalettát - amely egyben filozófia is - azóta divat lett ilyen kencéket használni.

Az efféle kozmetikumok fogyasztói ugyanis többnyire tudatosan választanak ilyen terméket, környezetvédők, állatbarátok, hívei az esélyegyenlőségnek, az egészséges életvitelnek és sokan vásárolnak közülük általában bioterméket.

Japánban például a természetes kozmetikumok német márkái versenyeznek a világ összes luxustermékével az ottani nagyáruházakban. A terjesztési csatornák a nagyáruházaktól a kozmetikai szalonokig terjednek - hangzott el a nürnbergi, február végén rendezendő Vivaness 2008 vásár budapesti sajtótájékoztatóján.

A kozmetikumok vásárlása világszerte egyre nő, amiben az is szerepet játszik, hogy mind többen allergiásak a hagyományos termékek illat- és festékanyagaira, valamint a tartósítószerekre.
Forrás: mti
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását