2024. március 2. - Lujza

Egérágiak csatája a japánokkal

Egerágra látogatott szombaton a japán judo-válogatott hat tagja. Az 1700 lelkes baranyai faluban egy 30 fős, gyerekekből álló egyesület működik, amelyet a judo magyarországi meghonosítójáról, Sasaki Kichisaburo-ról neveztek el. Az ő tiszteletére hívták me
2007. november 3. szombat 17:20 - Hírextra
Az 1700 lelkes baranyai település fiatal judosai még csak álmodni sem mertek arról, hogy valaha is megmérkőzhetnek a japánokkal.

A hat japán sportoló az egerági egyesület meghívására jött el. Ez utóbbit ugyanis a judo magyarországi meghonosítójáról nevezték el. Sasaki Kichisaburo 100 éve alapította meg a magyar judot. A japánok is meglepődtek a 30 egerági tanonc küzdeni tudásán.

Nagyon erős a magyar judo, mert ilyen kis korban elkezdik tanulni, mint itt Egerágon is. Tartunk is tőle, hogy a japánok kikapnak - mondja a Független Hírügynökségnek Shoji Nagamiya, a judo magyarországi meghonosítójának unokája.

Az egerágiak szemében akkora esemény, hogy náluk járt a japán judo-válogatott, mintha az angol labdarúgó-válogatott jött volna el. Azt mondják, már ezért is megérte sportolni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását