2024. április 18. - Andrea, Ilma

Rovarok után kutatnak a kutyák

A kábítószert vagy robbanóanyagot kiszimatoló kutyák után a dél-koreai hatóságok egy újabb veszély felderítésére képeztek ki ebeket. A két Springer spániel a tévékamerák előtt mutatta meg, hogy képes felderíteni a fákban rejtőző termeszeket.
2007. november 2. péntek 08:18 - Hírextra
Az ebek újfajta hasznosítását a dél-koreai Kulturális Örörkségvédelmi Hivatal finanszírozta. A távol-keleti ország védett épületeinek jelentős része ugyanis fából készült és a termeszek ezeket teszik tönkre, amikor belülről szétrágják a gerendákat.

A két kutya villámgyorsan kiszimatolta, hogy a Szöul központjában álló Gyongbok-palota mely részeit támadták meg a kártevő rovarok. Az ebeket még arra is betanították, hogy ne a terület megkaparásával jelezzék a termeszek jelenlétét, nehogy akár karcolásokkal is tovább rongálják a fát.

Dél-Korea több mint 2600 védett faépületének körülbelül egyötödét támadták már meg a termeszek. A kutyák segítségével most pontosan fel akarják deríteni a károk mértékét és a rongálások pontos helyét. Hagyományos módszerekkel hónapokig, esetleg több mint fél évig tartana az, amit a két kutya, a tervek szerint, egy-két hét alatt elvégezhet majd.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását