2024. április 19. - Emma

"Motorizált" bőrönd

"Motorizált" bőröndöket kínál egy brit cég, amely június végétől 700 fontért, azaz 208 ezer forintért kínálja az újdonságot. A Live Luggage nevű cég tervezte nagyméretű bőrönd látszatra olyan, mint "közönséges" kerekes társai, ám készítői villanymotorral
2008. június 28. szombat 07:56 - Hírextra
Üresen a bőrönd 10,6 kilogrammot nyom, s 36 kilogramm súllyal terhelhető - olvasható a Gizmag című angol nyelvű hírportálon.

A bőrönd "antigravitációs" kihúzható nyéllel rendelkezik - hosszát és dőlésszögét ugyanis oly módon lehet szabályozni, hogy a súly 85 százaléka a kerekekre terhelődjön.

A kerekekbe épített motorok akkor kapcsolnak be, amikor a bőröndnek a talajhoz viszonyított dőlésszöge 15-35 fok között van. Az "eleven" poggyász kiötlői szerint ugyanis ebben a dőlésszögben a bőrönd nem képes kereket oldani, amennyiben gazdája véletlenül elengedi a nyelét. Energiatakarékossági okokból a motorok csupán akkor kapcsolódnak be, amikor 7 kilogramm feletti súly van a bőröndben.

A motorokat 12 voltos akkumulátor táplálja, amelyet a mobiltelefonéhoz hasonló töltővel 2,5 óra alatt lehet feltölteni. A teljesen feltöltött bőrönd 2,4 kilométeres távolságra 32 kilogramm súlyt szállít el. Amikor az akkumulátor lemerül, az útipoggyász közönséges kerekes bőröndként funkcionál.

A bőröndöket egyéni, lézerrel gravírozott egyedi számmal látják el. Amikor az utas regisztrálja poggyászát, e számok bekerülnek a biztonsági adatbázisba, ily módon könnyebb nyomára jutni az "elbitangolt" bőröndnek. Ez a szolgáltatás különösen hasznosnak tűnik annak fényében, hogy évente világszerte a reptereken mintegy 3 millió csomagnak vész nyoma.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását