2024. május 3. - Tímea, Irma

Négy halott a robbanásban

Legkevesebb négy ember meghalt egy robbanásban pénteken, amikor megsemmisült a tálib milicisták egy pakisztáni búvóhelye - közölte hivatalos forrásokra hivatkozva az AFP francia hírügynökség. Az ország északi részén található Miransah város külvárosában a
2007. november 2. péntek 14:37 - Hírextra

A pakisztáni biztonsági hivatal magas beosztású, név nélkül nyilatkozó munkatársai megerősítették, hogy néhány ember meghalt egy tálib milicisták rejtekhelyén történt robbanásban. Azt azonban nem árulták el, hogy rakétatámadás okozta-e a detonációt.

Egy helyi lakos szerint a robbanást több kilométeres távolságban is lehetett hallani és több közeli ház ablaka betört. Miransah az Afganisztánnal határos térség legnagyobb városa. Amerikai források szerint Oszama bin Laden Al-Kaida hálózata az utóbbi években ezen a területen csoportosul, hogy támadásokat indíthasson az Afganisztánban állomásozó nemzetközi erők ellen.

Az utóbbi napokban két öngyilkos merénylet is történt Pakisztánban. Csütörtökön egy merénylő 8 embert ölt meg és negyvenet megsebesített, amikor motorjával nekihajtott a pakisztáni légierő alkalmazottait szállító autóbusznak Sargoda városban. Kedden pedig egy hasonló támadás Ravalpindiben hét katonát, köztük két tisztet ölt meg. A pakisztáni hatóságok szerint a keddi merényletet az Al-Kaida nemzetközi terrorhálózat emberei követték el.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását