2022. augusztus 19. - Huba

Korrupciós vádak miatt mond le a miniszterelnök-helyettes

Korrupciós vádak miatt azonnali hatállyal lemond a cseh miniszterelnök-helyettes, Jiri Cunek. Egy csütörtöki televíziós sajtókonferencián elmondta: a szerdai kormányülésen hozta meg döntését a visszavonulásról. A miniszterelnök-helyettesi poszt mellett le
2007. november 1. csütörtök 19:29 - Hírextra
Cuneket egy oknyomozó tévériportban azzal gyanúsították meg, hogy a 90-es évek végén, még politikai pályafutásának kezdete előtt három és félmillió cseh korona - 32 és fél millió forint - közpénzt sikkasztott.

A cseh politikus tagadta a vádakat, de benyújtotta lemondását, miután a cseh legfőbb ügyész úgy döntött, hogy vizsgálatot indít az ügyben. A cseh miniszterelnök, Mirek Topolanek, aki a korrupció letörését egyik fő feladataként nevezte meg, szerdán azt mondta Cuneknek, hogy mondjon le, ha nem tudja cáfolni a vádakat.

Topolanek és Cunek koalíciós partnerek, de különböző pártokhoz tartoznak: előbbi a jobboldali Polgári Demokratákhoz, utóbbi a Kereszténydemokratákhoz.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását