2024. április 30. - Katalin, Kitti

Kokainozott a sztár?

Pozitív lett Martina Hingis doppingtesztje: a volt világelső svájci teniszcsillag szervezetében kokain nyomait mutatta ki a vizsgálat. Ezt maga Hingis jelentette be a svájci Glattbruggban rendezett sajtókonferenciáján, hozzátéve: ugyan ártatlannak vallja
2007. november 1. csütörtök 20:56 - Hírextra

"Pozitív lett a tesztem, de soha nem használtam semmiféle kábítószert, száz százalékig ártatlannak érzem magam" - jelentette ki. "Amiért mindezt elmondtam, annak oka az, hogy nem szeretnék háborúzni az illetékesekkel. A korom és az egészségügyi problémáim miatt egyébként is úgy döntöttem: nem folytatom a karrieremet."

Az ötszörös Grand Slam-győztes, 27 éves játékos az idei wimbledoni bajnokságon bukott meg az ellenőrzésen.

Hingis fénykorában, a kilencvenes években uralta a női teniszt, majd állandósult lábsérülése miatt 2002 őszén letette az ütőt. Három év szünetet követően aztán a tavalyi év elején visszatért a pályára és bár egészen a világranglista hatodik helyéig küzdötte fel magát (jelenleg a 19.), nagy tornát nem sikerült nyernie.

Idén hát- és csípőproblémákkal bajlódott, így több versenyt is kihagyott. Wimbledonban a harmadik forduló jelentette számára a végállomást.

Az év elején bejutott a negyeddöntőbe a melbourne-i Australian Openen, majd február elején - pályafutása 43., s egyben utolsó tornagyőzelmét begyűjtve - diadalmaskodott Tokióban. Ezt követően azonban már nem ment neki igazán a játék, két meccsnél többet egyszer sem tudott nyerni sorozatban. Utolsó mérkőzését szeptember 19-én, a Szávay Ágnes által megnyert pekingi viadalon játszotta, a 2. fordulóban kapott ki a hazai kedvenc Peng Suajtól.

Hingis 1994-ben, mindössze 14 évesen csatlakozott a profik táborához, öt GS-sikere közül az utolsót 1999-ben, Ausztráliában aratta. 1997-ben mindössze egyetlen győzelem választotta el attól, hogy megcsinálja a Grand Slamet (azaz egy naptári éven belül mind a négy nagy tornát megnyerje), de a francia nyílt bajnokság fináléjában meglepetésre kikapott a horvát Iva Majolitól.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását