2024. április 30. - Katalin, Kitti

Két és fél tonna kokaint foglaltak le

A spanyol vámosok összesen két és fél tonna kokaint foglaltak le hétfőn két akcióban, közölte az spanyol gazdasági minisztérium. A hatóság hét embert őrizetbe vett.
2007. október 29. hétfő 18:13 - Hírextra
A kokainszállítmányt az ország észak-nyugati részén található Galícia partjainál fogták el a vámosok. A gazdasági minisztérium közleménye szerint az első fogás Vigo kikötővárosa közelében történt: egy gumicsónakban kilencven csomag kokaint találtak. Később még egy csónakot állítottak meg a part közelében, amelyről utasai a vízbe dobálták a drogot.

Összesen hét embert vettek őrizetbe, de róluk semmilyen információt sem hoztak nyilvánosságra. Azt sem lehet tudni, hogy a kokain honnan érkezett, és pontosan mekkora az értéke.

A spanyol rendőrség állítása szerint 2001 és 2005 között évente átlagosan 39 tonna kokaint foglaltak le. Spanyolország számít a dél-amerikai drogcsempészek legkedveltebb célpontjának: az európai piacra szánt kokain nagy része a spanyol partokra érkezik a tengerentúlról, főleg Kolumbiából.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását