2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Fogamzásgátló gyerekeknek

Már 11-13 éves gyerekek is kaphatnak fogamzásgátló szereket az Egyesült Államokban - a Maine állambeli Portland egészségügyi hatóságainak döntéséről a CBS televízió számolt be szerdán.
2007. november 1. csütörtök 08:13 - Hírextra

Az északkeleti szövetségi államban a portlandi King felsőtagozatos iskola az első, amelynek vezetése jóváhagyta: a 6-8. osztályos gyerekeknek fogamzásgátló tablettát és tapaszt utalhat ki indokolt esetben az iskolaorvos.

A televízió arról nem közölt adatot, hogy az Egyesült Államok többi államában van-e olyan felsőtagozatos iskola, ahol hivatalosan engedélyezett ez a gyakorlat.

"Ez rendkívül ritka az általános iskolákban" - nyilatkozott Divya Mohan, a Maine-i állami egészségügyi program szóvivője.

A portlandi általános iskola bizottság 5-2 arányú szavazással engedélyezte a fogamzásgátló szerek kiutalhatóságát. A nemmel szavazó bizottsági elnök, John Coynie szerint a fogamzásgátlás ebben a korban szülői felelősség.

A döntést többen ellenzik vallási és egészségügyi érvekre hivatkozva. Van, aki szerint a rendelet Isten ellen való, mások arra figyelmeztetnek, hogy a diákok rákot kaphatnak a szerek magas hormontartalma miatt. A liberális szabályozás egyik pártolója azt hangoztatta: nem elég a védelmet a szülőkre hagyni, mert vannak olyan gyerekek, akik nem tudják megbeszélni családjukban a kényes dolgokat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását