2024. április 28. - Valéria

Barlangok veszélyben

A gellérthegyi kristálybarlang bejáratát ugyan szerdán újra szabaddá tették, ám ettől nem olyan messze a Molnár-barlangot nemsokára beépíthetik. A természetvédelmi hatóság már kiadta az engedélyt a munkára. Ha az örökségvédelmi hivatal is rábólint, végleg
2007. november 1. csütörtök 22:40 - Hírextra
A Molnár János barlang fölött most egy kiszáradt tó és egy török fürdő XX. századi másolata áll. De lehet, hogy már nem sokáig. A II. kerületi Frankel Leó útnál szállodát terveznek. Az építési engedélyt, a természetvédelmi engedélyek után, egyszer már kiadta az örökségvédelmi hivatal. Ezt támadta meg a barlangot felfedező kutató.

Három rendelet tiltja, hogy itt épület létesüljön. Egy vízügyi rendelet, 1951 óta maga a forrás is védett, és a barlang is védőövezetben van - mondta Adamkó Péter barlangkutató.

A Természetvédelmi Hivatal azóta újra kiadta az engedélyt. AZ RTL Klub információja szerint az örökségvédelemi hivataltól is megkapja az új építési engedélyt a vállalkozó. Ha megépül a szálló, a barlangot a szakemberek szerint soha többet nem lehet feltárni.

A szerdán újra szabaddá tett gellérthegyi kristálybarlangot féltők eközben azt szeretnék, ha a környezetvédelmi miniszter a világritkaságnak számító barlang felszínét is határozatban nyilvánítaná védetté.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását