2024. február 22. - Gerzson

Nyomoznak az önkormányzatnál

Egy névtelen feljelentés miatt a vám- és pénzügyőrség nyomozást folytat a Bács-Kiskun megyei Mélykút önkormányzatánál; a feljelentő pályázatokkal kapcsolatos visszaéléseket nevezett meg - közölte az MTI-vel Szabó Ferenc megyei főügyész-helyettes.
2007. október 31. szerda 13:46 - Hírextra

A Népszabadságban megjelent hírt a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség főügyész-helyettese megerősítette és beszámolt arról, hogy a mélykúti önkormányzatnál a nyomozás ügyészségi felügyelet mellett folyik.

Szabó Ferenc hozzátette: "a névtelen feljelentés az önkormányzat gazdálkodási körében, elsősorban a pályázati tevékenységekkel kapcsolatos visszaéléseket nevesített".

Jogosulatlan gazdasági előny bűntettének gyanújával, ismeretlen tettes ellen folyó nyomozásnak még nincs gyanúsítottja - mondta a megyei főügyész-helyettes.

Gelányi János, Mélykút polgármestere az MTI-nek elmondta, hogy a rosszindulatú, hamis gyanúsításon alapuló feljelentést hónapokkal korábban tette meg valaki.

A polgármester elmondta, hogy az elmúlt években több pályázaton sikerült a település fejlesztéseihez pénzt nyerni, melyeket a pénzügyi és elszámolási szabályok betartásával használtak fel.
"A pályázaton nyert pénzek felhasználását több alkalommal ellenőrizték, de semmilyen szabálytalanságot nem tártak fel" - fűzte hozzá Gelányi János.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását