2024. április 20. - Tivadar

Thürmer: Ne alkalmazzanak jogi eszközöket

Elfogadhatatlan, hogy jogi eszközöket alkalmazzanak politikai viták megoldására - áll abban a 45 külföldi baloldali erő képviselői és a Magyar Kommunista Munkáspárt vezetői által aláírt levélben, amelyet szerda délelőtt adott át a Miniszterelnöki Hivataln
2007. október 31. szerda 13:43 - Hírextra

"Nagyon jó módszer, amikor a bíróságok függetlenségére hivatkozva azt a látszatot igyekszünk kelteni, hogy Magyarországon nincsenek politikai perek" - mondta Thürmer arra a kérdésre válaszolva, miért a kormányfőhöz fordulnak egy bírósági eljárás miatt.

Mint hangsúlyozta: ellenük csak "politikai jellegű" eljárást lehet folytatni, tekintettel arra, hogy ők maguk is politikai erőt jelentenek.

A politikus szerint a Munkáspárt elnökségének bíróság elé citálása az alapvető demokratikus normák semmibe vételét, véleménynyilvánítási joguk csorbítását jelenti; Thürmer Gyula elmondta, az aláírók ezt a párt elleni "bosszúszomjas támadásként" értékelik, valamint "támadásként mindazok ellen, akik fel merik emelni hangjukat a Gyurcsány-kormány tisztességtelen, bűnös, néppusztító és nemzetpusztító politikájával szemben".

Thürmes Gyula emlékeztetett arra is, hogy a pártjukkal szembeni eljárás ellen tiltakozva korábban az olasz szenátus 32 tagja és több közéleti személyiség, a múlt héten az Európai Parlament 22 képviselője, kedden pedig húsznál is több cseh honatya írt alá petíciót.

A parlamenten kívüli politikai erő elnöksége ellen azért kezdeményezett nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás miatt eljárást Gatter László, a Fővárosi Bíróság elnöke, mert a testület egy tavalyelőtti közleményében politikainak minősítette a belső ellenzék kizárt tagjainak kizárását megsemmisítő és a pártkongresszus megismétlését elrendelő ítéletét.

Thürmer Gyula augusztus 21-i sajtótájékoztatóján beszélt arról, hogy hetven-nyolcvan külföldi baloldali szervezetet kért fel a Magyar Kommunista Munkáspárt, hogy tiltakozzanak a kormánynál a szervezet teljes elnökségét a vádlottak padjára ültető eljárás ellen.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását