2024. április 27. - Zita

Központi nyilvántartás a hamis születési adatok miatt

Központi nyilvántartást készít az ország sportolóiról a kínai sportminisztérium a hamis születési adatok kiszűrése érdekében.
2007. október 31. szerda 08:35 - Hírextra

A minisztérium közleménye szerint év végéig 41 ezer sportoló nevét, születési adatait - a születési anyakönyvi kivonat másolatával együtt - ujjlenyomatát, vércsoportját és fényképét tartalmazza majd az adatbank, melyet folyamatosan bővítenek.

Erre azért van szükség, mert nagyon sokan több évet letagadnak a korukból, leggyakrabban azért, hogy a fiatalabb korosztály versenyein is részt vehessenek.

Legutóbb az észak-amerikai profi kosárlabdaligában (NBA) szereplő Milwaukee Bucks játékosáról, Ji Csien-lien (Yi Jianlian) derült ki, hogy három évvel fiatalabbnak adta ki magát. A csalásra korábbi osztálytársai derítettek fényt, akik az interneten is közzétették azokat a fényképeket és videofelvételeket, melyek bizonyítják a 23 éves játékos csalafintaságát.

A kínai sportminisztérium kimutatása szerint 2003-ban összesen 102 versenyzőt zártak ki különböző országos viadalokról hamis születési adatok miatt. Az ellenőrzések fokozatos szigorítása következtében idén már "csak" 40-en jutottak erre a sorsra.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását