2024. április 26. - Ervin

Temetkezési vállalkozás melegeknek

Szivárványszínű urnát, virágmintás koporsót, szexis egyenruhába öltöztetett koporsóvivőket és sok hasonló kegyeleti szolgáltatást kínál az első olyan német temetkezési vállalkozás, amely homoszexuálisokra szakosodott.
2007. október 31. szerda 08:39 - Hírextra

A frankfurti Gaybestattung (kb. Meleg temetés) a héten indult és a számítások szerint jelentős piaci rést tölthet be. Berlin és Köln után a frankfurti a harmadik legnagyobb meleg közösség az országban. A Majna menti metropoliszban és vonzáskörzetében hatezernél is több hatvan éven felüli homoszexuális pár él, a Rajna-Majna vidéken összesen pedig jó 1,5 millió meleg férfi és nő lakik.
"A gyász ugyanolyan egyéni, individuális, mint az élet" - mondta Björn Schulz cégtulajdonos, aki szerint a homoszexuálisoknak gyakran speciális kegyeleti kívánságai vannak. A meleg férfiak sokszor nem mernek azzal fordulni egy hagyományos temetkezési vállalathoz, hogy "meghalt a férjem", a vállalatok pedig nem nagyon igyekeznek kielégíteni a rétegigényeket.

Schulz csapatában viszont homoszexuális nőket és férfiakat is találhatnak a gyászolók, akikkel mindent megbeszélhetnek. HIV-fertőzöttek előtt is nyitva áll a kapu, "nálunk senkinek sem kell szégyellnie magát" - mondta a cégvezető.

Föld, tűz, víz, levegő - az elhunytak a négy őselem bármelyikében nyugalmat találhatnak: a vállalat kínál koporsós, hamvasztásos és tengeri temetést, és úgynevezett gyászerdőben is szétszórathatják elhunyt kedvesük hamvait a megrendelők.

Schulz szerint a melegek nem akarnak elszakadni "sajátos kultúrájuktól, több önkifejezési lehetőségre, színre és életigenlésre vágynak a gyászszertartásban is." Egy ötven felett járó férfi elmesélte, hogy a gyásznép tagjai rózsaszirmokat szórtak és körtáncot jártak egyikük AIDS-ben elhunyt élettársának sírja körül - számolt be tapasztalatairól a 30 éves temetkezési vállalkozó, aki már tíz éve dolgozik a szakmában.

Sokan előre kidolgozzák saját temetésük részleteit. Vannak, akik szexi egyenruhás koporsóvivőket vagy drag quenn - csillogó női kosztümbe öltözött meleg férfi - kíséretet szeretnének. Olyan is akad, aki szokásos esti öltözékében akar a sírba szállni: barna kordbársony nadrágban, rózsaszín ingben és rózsaszín sálban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását